Fordele og ulemper ved frokostordning

Det er især populært i mindre og mellemstore firmaer med en fast frokostordning, der egentlig ikke kræver meget for at blive populær. Der skal dog helst være i området 10-100 personer, men det kan også visse steder lade sig gøre med mindre eller større leverancer. I København findes der masser af cateringfirmaer, der kan levere lækre retter til enhver smag og behov. I kan jo starte med at undersøge markedet og indhente oplysninger og information som for eksempel om frokostordning hos Jespers Torvekøkken i Søborg, der både leverer mad til små og større arrangementer.

Fordele ved frokostordninger

En frokostordning er især en god idé, hvis man gerne vil give firmaets medarbejdere noget ekstra i hverdagen, der vender tilbage i form af positiv energi og motivation, der giver tilfredse medarbejdere og en god arbejdsindsats og muligvis færre sygedage. Udgiften til en frokostordning ligger ofte omkring 50 kr. pr. person, og dette beløb er i øvrigt fradragsberettiget for firmaet.

Alternativet til en frokostordning kan være en kantine eller at overlade det til de enkelte medarbejde som en privat opgave. Imidlertid kan mange firmaer måske betale hele udgiften som en del af lønnen, eller man kan opkræve halvdelen hos den enkelte medarbejder, således firmaet giver et tilskud til maden.

Begge dele falder ofte i medarbejdernes smag, hvis der er tale om rimelige portioner med god variation af lækre retter og mulighed for at tage hensyn til individuelle krav til maden.

Ulemper ved en firma frokostordning

Der er kun få ulemper ved en frokostordning i firmaet som udgiften, da man muligvis kan komponere sin egen madpakke for samme beløb eller mindre, men det kræver jo også en personlig indsats at variere madpakken, hvilket de færreste formår. Hvis medarbejderne spiser på forskellige tidspunkter, så kan det også være svært at håndtere en frokostordning ordentligt, især da den nogle gange leveres som buffet frem for en portionsanretning.

Hvis en del af medarbejderne arbejder ude i marken og kommer tilbage til firmaet på forskellige tidspunkter, så opstår der samme dilemma. Visse cateringfirmaer kan ikke håndtere vegetarmad og andre hensyn, så derfor bør man undersøge flere cateringfirmaer og modtage deres tilbud, som man så kan overveje.