En gourmetslagter arbejder i enten en fødevareforarbejdnings virksomhed eller en detailvirksomhed og skærer kød i til videresalg til kunder. Så hvis du elsker mad og samtidig godt kan lide at være med under forberedelserne med råvarerne, så er en gourmetslagter uddannelse måske noget for dig? På Hotel og Restaurantskolen kan du tage gourmetslagter grundforløbet, hvor du vil lære at få styr på håndværket bag udskæringer af kød samt udarbejdelse færdigretter og god kundeservice.
Fordelene ved at blive gourmetslagter
- Professionel Respekt
Gourmetslagtere har en unik ekspertise, der ofte påberåbes af lokale kulinariske programmer og medier til historier. Fjernsynsstationer opfordrer jævnligt fagfolk, når de ønsker en ekspertudtalelse til at understøtte en nyhedsfunktion. Det er altså et anerkendt erhverv med stor professionel respekt.
- Familie arv
Selvom det ikke er iboende, går slagterne ofte ind i erhvervet for at fortsætte familievirksomheden. Mange vokser op med at hjælpe og spenderer tid i slagterbutikker, der ejes af deres bedsteforældre eller forældre. Butikker bliver ofte givet videre gennem generationer og forbliver familieejede virksomheder. I små samfund bliver folk bekendt med den lokale slagterbutik, og ejerne er en integreret del af samfundet. Dermed ikke sagt, at det ikke er muligt at få en karriere som gourmetslagter, hvis det ikke lige ligger til familien. Der findes nemlig rigtig mange jobmuligheder i faget både indenfor grovopskæring og detailopskæring.
- Karrieremuligheder
Som gourmetslagter kan du enten arbejde for en arbejdsgiver i en forarbejdningsvirksomhed eller butik. Men mange vælger at starte deres egne virksomheder. En slagterbutik er en nichebutik, der specialiserer sig i at forberede kødstykker til kunder. Andre slagtere gør deres talenter til en restaurant, der har specialiseret sig i førsteklasses kød, herunder bøffer, prime rib, svinekød og fisk.
- Kundeservice
Slagtere, især dem, der ejer deres egne butikker, er stolte over ikke kun produkterne, men også de immaterielle fordele, de giver. Mange gourmetslagtere er glade for balancen mellem kundekontakt og selve arbejdet med kød.