Slagteruddannelsen kræver tålmodighed og en interesse for kød

Drømmer du om at blive detailslagter, så kan du søge optagelse på grundforløbet som gourmetslagter gennem Hotel- og Restaurantskolen, der i øvrigt har mange andre spændende uddannelser, der på en eller anden måde involverer mad.

Hvad laver en detailslagter?

Slagtere er ansvarlige for at dele store stykker kød ud i mindre portioner, så de er butiksklar og kan købes af forbrugerne og restaurantkæder eller lignende. Det er ikke alt kødet, der bliver skåret til bøffer og koteletter, noget bliver hakket, noget bliver lavet til steget og resten bliver brugt til fyldet i pølser. Alle disse opgaver kræver imidlertid en uddannelse for, at hver enkelt opgave bliver udført korrekt og med respekt for fødevarelovgivningen.

Slagtere arbejder normalt i kolde kølerum, hvor kødet er lagret. Kombinationen af knive, glatte gulve og andre skarpe værktøjer gør arbejdet en anelse farligt, hvorfor der er et højt antal af personskader indenfor branchen sammenlignet med andre erhvervs. Det betyder altså, at man skal have respekt for sit værktøj og arbejdsgangen, hvis man vil undgå at, der opstår ulykker. At være slagter kræver tålmodighed og en omhyggelig opmærksomhed for detaljer, men det er der heldigvis også nogle, der har meget af. Hvis det er dig, kunne det måske være en mulighed at søge ind på uddannelsen som gourmetslagter gennem Hotel- og Restaurantskolen? Læs mere om uddannelsen her og find ud af hvordan du kan blive detailslagter – grundforløbet tager blot 20 uger.

Som uddannet detailslagter er der mulighed for at blive afdelingsleder, særligt hvis man arbejder for store detailkæder. Derudover er der selvfølgelig også mulighed for at tage iværksætter vejen og åbne egen virksomhed eller engrossalg til virksomheder.